Dr Martens Shop HD - Credits Gaetan CLEM

Lyon Case Study 

This store has a unique look in the way of fitting the Dr Martens brand inside a traditional shop front setting.

The internal fit out makes great use of the large bulkhead structure by adding Dr Martens graphics the full width of the store which is then backlit to emphasise the brand.

Dr Martens Shop HD - Credits Gaetan CLEM
Dr Martens Shop HD - Credits Gaetan CLEM

The finishes used have more of an industrial feel, with the addition of a rusted effect feature wall behind the products and for the counter, which complement the existing structural elements painted in the Dr Martens Ox-Blood brand colour.

Existing features of the building have also been left exposed and painted in the brand grey colour which helps to add great textures to the store.

The shop is in one of the many historic facades of Lyon which provide a great setting for the brand to stand out.

Dr Martens Shop HD - Credits Gaetan CLEM